Το πρώην δεξί χέρι της Λαγκάρντ έτοιμο να αναλάβει το Υπερταμείο

Ο γάλλος Ζακ Λε Παπ, νούμερο δύο στο γαλλικό υπουργείο Οικονμκών όταν η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν υπουργός, προορίζεται ως ο επικεφαλής του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με το Reuters. Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τις αρχικές πληροφορίες, ενώ η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ακόμα τελική συμφωνία, μολονότι επιβεβαιώνει ότι ο Λε Παπ έχει επιλεχθεί από τους δανειστές.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λε Παπ θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας». Στο νέο υπέρ- Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχουν υπαχθεί το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και η υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ).

Το πρωί της Τρίτης η εφημερίδα «Καθημερινή» ανέφερε το όνομα του Λε Παπ, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές. Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι «ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία».

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση, αλλά δεν αρνήθηκε ότι ο Λε Παπ έχει επιλεγεί από τους δανειστές.

O Λε Παπ αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως γενικός επιθεωρητής οικονομικών στην περιφέρεια του Παρισιού, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμμάτεας στην Air France KLM. Την περίοδο 2007-2011 είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν η σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ανέφερε η εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου