Στον ΑLPHA το καταγραφέν υλικό από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Εντολή να παραδοθεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, εξέδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλλη, κάνοντας δεκτό αίτημα του σταθμού.
Ο Alpha, με εκπρόσωπό του τον καθηγητή Πάνο Λαζαράτο, προσέφυγε στην Εισαγγελία, η οποία έκρινε ότι πρέπει «να χορηγηθούν τα αιτηθέντα από τη ΓΓΕΕ, λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».

Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει, ήδη, ζητήσει το υλικό που καταγράφηκε κατά τις 66 ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού, με προσφυγές του στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη ΓΓΕΕ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό του, ο σταθμός ζητά τις καταγραφές των καμερών προκειμένου να στηρίξει και να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του «περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς» της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, την οποία ο Alpha, όπως αναφέρει στις προσφυγές του, έχει, ήδη, καταγγείλει στα αρμόδια όργανα με στόχο την αποβολή της εταιρείας Σαββίδη «και εξ’ αυτού του λόγου την ακύρωση της δημοπρασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου