Ανοίγει η δικαστική αυλαία για την υπόθεση της Μarfin

Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin τον Μάιο του 2010, ενέργεια από την οποία βρήκαν φρικτό θάνατο ένας άνδρας υπάλληλος και δυο συνάδελφοί του, η μία μάλιστα εκ των οποίων και σε κατάσταση εγκυμοσύνης.
Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μεγάλου συλλαλητηρίου και με αφορμή την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, στις 5 Μαΐου του 2010, ενώ μετά την συγκεκριμένη ενέργεια ανάλογη επίθεση πραγματοποιήθηκε και εναντίον του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση και φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, ο 34χρονος Θεόδωρος Σίψας και ο ίδιας ηλικίας Παύλος Αντρέεβ, οι οποίοι θα βρεθούν στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου της Αθήνας.

Ο πρώτος κατηγορείται για τον εμπρησμό του τραπεζικού υποκαταστήματος και ο δεύτερος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο.

Στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, εμπλέκονται ακόμη πέντε άγνωστα άτομα.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Από την επίθεση στην τράπεζα είχαν βρει φρικτό θάνατο από ασφυξία η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου