Ο Μπομπ Ντίλαν κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016Ο αμερικανός τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν, 75 ετών, βραβεύθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016 «επειδή δημιούργησε νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στη μεγάλη παράδοση του αμερικανικού τραγουδιού», ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία που απονέμει το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (820.500 ευρώ).

Την ανακοίνωση έκανε η γενική γραμματέας της Ακαδημίας Σάρα Ντάνιους υπό τις επευφημίες των παρισταμένων στη μεγαλοπρεπή αίθουσα του Χρηματιστηρίου στην Στοκχόλμη.Το Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι το τελευταίο από τα φετινά βραβεία Νόμπελ.

Ο 75χρονος θρύλος της ροκ- κατά κόσμο Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν- γεννήθηκε το 1941 και ξεκίνησε την μουσική του καριέρα το 1959, παίζοντας σε καφενεία στη Μινεσότα. Μεγάλο μέρος από τα πιο γνωστά έργα του κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1960, όταν έγινε ένας άτυπος ιστορικός των προβλημάτων της Αμερικής. Τραγούδια του όπως το «Blowin in the Wind» έγιναν ύμνοι του αντιπολεμικού κινήματος και των κινημάτων για τα πολιτικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου