«Επίσημη» τρομοκράτηση από ευρωπαίο επίτροπο

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας, Τζούλιαν Κινγκ, δήλωσε ότι σε περίπτωση που οι τζιχαντιστές χάσουν τη Μοσούλη από τον στρατό του Ιράκ, είναι πιθανό «να επιστρέψουν στην Ευρώπη έτοιμοι για δράση».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Die Welt", ο Κινγκ υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» να επιστρέψουν στην Ευρώπη, σε περίπτωση που οι συμμαχικές δυνάμεις καταλάβουν τη Μοσούλη που αυτή τη στιγμή αποτελεί το προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Όπως τόνισε, θα πρέπει η Ευρώπη να προετοιμαστεί κατάλληλα, αφήνοντας πάντως «θολό» το αίτημα για κατάλληλη προετοιμασία. «Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει τους μαχητές της οργάνωσης που είναι έτοιμοι για δράση να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Ακόμη και ένας μικρός αριθμός (τζιχαντιστών) αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή, για την οποία οφείλουμε να προετοιμασθούμε, αυξάνοντας την ικανότητα αντίστασης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου