Η Ρωσία παρατείνει την κατάπαυση αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι



Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την κατάπαυση αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι για ένατη μέρα, αλλά ένας αξιωματούχος παρατηρητηρίου και πολιτικής άμυνας είπε ότι τα τμήματα της διχασμένης πόλης στη Συρία που ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν πληγεί τις τελευταίες μέρες.
Ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ είπε ότι ρωσικά και συριακά μαχητικά δεν είχαν καν πλησιάσει, χώρια βομβαρδίσει, την κατεστραμένη πόλη από την περασμένη Τρίτη, όταν η Ρωσία προχώρησε σε αναστολή των εχθροπραξιών. Αυτή η αναστολή σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς παρατείνεται, είπε ο Σεργκέι Ρουντσκόι, αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, σε ξεχωριστές δηλώσες χθες, χωρίς να δώσει χρονικό όριο.

Ο Ρουντσκόι είπε ότι αυτό σημαίνει πως τα μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας και της Ρωσίας, η οποία είναι ο ισχυρότερη σύμμαχος της Δαμασκού στον εξαετή της εμφύλιο, θα συνεχίσουν να μένουν εκτός της ζώνης 10 χιλιομέτρων γύρω από το Χαλέπι.

Όμως το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν επαναληφθεί μετά το τέλος της εκεχειρίας το Σάββατο, και στόχευσαν τις σημαντικές πρώτες γραμμές της μάχης, μεταξύ των και το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης. Δεν υπήρξαν όμως θάνατοι αμάχων από αεροπορικές επιθέσεις μέσα στο ανατολικό Χαλέπι, είπε το Παρατηρητήριο.

Το υπουργείο Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) προέτρεψε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη νέα ανακοίνωση παύσης βομβαρδισμών για να εγγυηθεί την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκούμενο πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου