Φίλης: Γυρνάμε στη φαυλότητα αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δήλωσε ότι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, θα υπάρξει επιστροφή στη φαυλότητα και την ασυδοσία. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φέρει άλλο νόμο η κυβέρνηση, αν υπάρξει απόρριψη από το ΣτΕ. Παράλληλα, δήλωσε ότι το 70% των πολιτών τάσσεται υπέρ της διαχώρισης κράτους - εκκλησίας και η κυβέρνηση θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ν. Φίλης τόνισε ότι ενδεχόμενη απόρριψη από το ΣτΕ θα αποτελέσει ήττα για την κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει επιστροφή στη φαυλότητα. «Εάν το ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, με όλο τον σεβασμό, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, του κιτρινισμού και της φαυλότητας».

Όπως υποστήριξε τα ΣτΕ θα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο για να πάρει την απόφαση του, ενώ σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός η κυβέρνηση «θα ξανασκεφτεί» αν θα φέρει καινούργιο νόμο. Για την τροπολογία σχετικά με τα κανάλια, δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν βιάζεται», ενώ αποσύνδεσε το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ με την απόφαση του ΣτΕ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για συνταγματική επιταγή.


«Διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας»
Ο Ν. Φίλης υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα γίνουν βήματα για μια νέα σχέση με κατεύθυνση τον διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας. Όπως τόνισε, 70% των πολιτών τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος στη διενέργεια δημοψηφίσματος. Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως γίνεται διάλογος με την εκκλησία, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου