Συναντήσεις Τσίπρα με Γιουνκέρ, Ολάντ και Σουλτς

Συνεχίζονται σήμερα οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες και κοινοτικούς παράγοντες για το θέμα του χρέους, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός συνάντησε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, το βράδυ της Τετάρτης. Την Παρασκευή η συνάντηση με Μέρκελ.

Ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Την Παρασκευή θα έχει διμερή συνάντηση με, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η δεύτερη συνεδρία των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνέλθει στις 10:00. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί σύμμαχο της τις ΗΠΑ που διαβεβαιώνουν πως θα πιέσουν προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, οι Α. Τσίπρας και Ν. Αναστασιάδης το βράδυ της Τετάρτης συζήτησαν για το Κυπριακό «ως αντικείμενο των συναντήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με ξένους ηγέτες, το αμέσως επόμενο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου