Ξεκόβει τις συζητήσεις για το χρέος ο Σόιμπλε

«Οχι, όχι και πάλι όχι», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που αντικατοπτρίζει την πάγια θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αρνείται να γίνει κάθε συζήτηση για το ελληνικό χρέος.
Από το βράδυ της Πέμπτης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε διαμηνύσει δημόσια στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι δεν θεωρεί απαραίτητη τη συζήτηση για το χρέος, σημειώνει το δημοσίευμα. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Ολοι τώρα προσποιούνται ότι θα είναι καλύτερα αν υπάρξει ελάφρυνση, αλλά δεν θα είναι», είχε πει ο Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως έχει δεχτεί θετικά μηνύματα για τη διευθέτηση του χρέους. «Πρέπει να ενταχθούμε στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Οι συνομιλητές κατανόησαν αυτή την ανάγκη. Κανείς δεν επιθυμεί νέες αναταράξεις ενόψει μιας εκλογικής χρονιάς σε ευρωπαϊκές χώρες. Μπορούμε να έχουμε μέχρι τον Δεκέμβρη θετικές εξελίξεις, ώστε να ενταχθούμε από τη νέα χρονιά στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης, ώστε να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα προχωράει με σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη της οικονομίας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου