Ανατροπή στην υπόθεση απαγχονισμού στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση



Ανατροπή στην υπόθεση του απαγχονισμού αλλοδαπού άνδρα στην πλατεία Κλαυθμώνος ενδεχομένως προκύψει από την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Και αυτό διότι τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής δείχνουν ότι ο θάνατος του αλλοδαπού προήλθε πιθανότατα από ασφυξία, ενώ δεν εντοπίστηκαν κακώσεις, εκδορές ή κάποιο άλλο στοιχείο που μαρτυρά άσκηση βίας σε βάρος του. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι μέχρι την Κυριακή εκτιμούσαν ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, πλέον δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Το δέντρο στο οποίο βρέθηκε κρεμασμένος ο άνδρας, όπως λένε οι αστυνομικοί, διαπιστώνεται ότι είναι αρκετά ψηλό, γεγονός που καθιστά δύσκολο για κάποιον να τον ανέβασε εκεί για να τον σκοτώσει.

Για την υπόθεση είχαν γίνει δύο συλλήψεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός 35χρονου Πολωνού και ενός 52χρονου Ουκρανού, οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό σε κατάσταση μέθης. Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψή τους ήταν η κατάθεση μία Ουκρανής γυναίκας, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι τους είδε να προσπαθούν να συγκρατήσουν το θύμα στο βρόγχο για να μην απελευθερωθεί.

Ο 35χρονος Πολωνός υποστήριξε ότι δεν κρέμασαν εκείνοι το θύμα αλλά προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μέσα στην αστυνομική υπηρεσία όταν άρχισε να φεύγει αυτή η επήρεια και διαπίστωσε ποια ήταν η καταγγέλλουσα, ισχυρίστηκε ότι την γνωρίζει και ότι και εκείνη έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και άλλες ουσίες. Το ίδιο υποστήριξε και ο 52χρονος Ουκρανός. Η βασιμότητα των ισχυρισμών τους εξετάζεται από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., σε συνδυασμό με τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής. Την Τετάρτη, οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου