Σύνοδος ΔΝΤ: Συναντήσεις σήμερα του Ευκ. Τσακαλώτου με Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, ΣαπένΜε τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, θα συναντηθεί σήμερα στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτου, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ.

Χθες ο κ. Τσακαλώτος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, είχε σειρά επαφών, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Ο κ. Λιου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές προσαρμογές που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο Ευ. Τσακαλώτος είχε επίσης συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου