ΣτΕ: Παραδεκτές επί της αρχής οι προσφυγές των καναλιών

Μετά από 4 ώρες διάσκεψης η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ψήφισε υπέρ του παραδεκτού των προσφυγών των καναλιών. Ξεκίνησε η συζήτηση για την αντισυνταγματικότητα.
Η ολομέλεια του ΣτΕ κατά τη σημερινή διάσκεψη έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς οι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης Γ.Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα .
Στην επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Το απόγευμα οι δικαστές αποφάσισαν ότι μπορεί να συνεχίσει η διαδικασία παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν δύο μέλη του ΣτΕ. Τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε περίπου στις πέντε και μισή το απόγευμα της Τρίτης. Η συνεδρίαση διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου