Νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δείχνει να προσανατολίζεται σε νέα Διάσκεψη των Προέδρων, στην προσπάθεια της να συγκροτηθεί σε σώμα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ). Δεν θα επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς στο τηλεοπτικό τοπίο. Η Διάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων το απόγευμα της Δευτέρας δεν έφερε το επιθυμητό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα, αν και κάμφθηκαν οι αντιστάσεις Ποταμιού και Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η πρόταση της κυβέρνησης για τον Ροδόλφο Μορώνη αντί του Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ, συγκέντρωσε 16 «Ναι», 1 «Όχι», 6 «Παρών» και 1 «Απών

Συγκεκριμένα ψήφισαν «ναι», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των ΑΝΕΛ, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων ψήφισε «όχι», και ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής απουσίαζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου