Συνάντηση Μοσκοβισί - Αχτσιόγλου για τα εργασιακά

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να συζητήσουν για τα εργασιακά που αποτελούν «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης νε τους δανειστές. Νωρίτερα ο Μοσκοβισί θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ελλήνων βιομηχάνων.
Στη συνάντηση του Π. Μοσκοβισί με την Ε. Αχτσιόγλου, αναμένεται να τεθούν εκ νέου οι απαιτήσεις των δανειστών, που ζητούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και δραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές ζητούν πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, θέσπιση του lock out (ανταπεργία), ισχυρές παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο και «μπλόκο» στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, θέμα το οποίο η κυβέρνηση έχει τονίσει πως είναι μη διαπραγματεύσιμο.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε πριν την επίσκεψή του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές και να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ξεκαθαρίζοντας πως θα πρέπει να τηρηθούν μέχρι τέλους οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου