Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Τσίπρα για το ταξίδι στην Κούβα

Τα βέλη της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού δέχθηκε ο πρωθυπουργός, για την επιλογή του να ταξιδεψει στην Κούβα για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, την ώρα που η διαπραγμάτευση βαίνει στην σημαντικότερη καμπή της.
«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να δραπετεύσει από τις ευθύνες του με ένα ταξίδι στην Κούβα. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι υπογράφει», τονίζει σε σημερινή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, ο Β. Κικίλιας σημειώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, επιθυμεί να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα». Ωστόσο, προσθέτει ότι «την πιο κρίσιμη εβδομάδα και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει μονότονα ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, ο πρωθυπουργός είναι απών».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογραμμίζει: «Όσες φορές μίλησαν για κόκκινες γραμμές, για πολιτική συμφωνία, για υπερήφανη διαπραγμάτευση, στο τέλος οι Έλληνες το πληρώσαμε πανάκριβα. Και μία παγκόσμια πρωτοτυπία! Συνήθως οι κυβερνήσεις τα φορτώνουν στις προηγούμενες. Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατηγορεί την επόμενη… ».

Θεοδωράκης: Τα νταούλια θα χτυπήσουν, αλλά για να πάμε προς τα πίσω

«Παιδικά όνειρα είναι αυτά. Δεν αλλάζουν εύκολα. Δεν θα με ένοιαζε αν πήγαινε ο πρωθυπουργός στην Κούβα ή όπου έπρεπε να αποτίσει φόρο τιμής. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι αυτό συνδυάζεται με απουσία από την πραγματικότητα και τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας, τα οποία είναι πλέον πολύ έντονα. Ζούμε ξανά μέρες που είχαμε ζήσει το 2015. Αντί να έχουν προετοιμαστεί για μία σκληρή διαπραγμάτευση, για τη δεύτερη αξιολόγηση, φθάνουμε τώρα στο παρά πέντε και θα αρχίσουν οι μεγάλες υποχωρήσεις. Θα χτυπήσουν νταούλια, όχι για να πάμε μπροστά, αλλά για να πάμε προς τα πίσω».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «αντί να πάρουν τις αποφάσεις στον σωστό χρόνο και να διαπραγματευτούν το καλύτερο για τη χώρα, φτάνουν στα σχοινιά και τότε δέχονται ακόμη πιο άσχημα χτυπήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου