ΗΠΑ:Πυροβόλησαν διαδηλωτή στο Πόρτλαντ

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του αποτελέσματος ή ανησυχίας για το τι θα σημάνει η προεδρία Τράμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Τράμπ καταφέρθηκε επανειλημμένα εναντίον των Μεξικανών και απείλησε ότι θα ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκαν επίσης οι παράτυποι μετανάστες και οι μουσουλμάνοι, ενώ έκανε σεξιστικές δηλώσεις σε βάρος πολλών γυναικών.
Ένας άνδρας πυροβόλησε πάνω στη γέφυρα Μόρισον στο Πόρτλαντ, όπου γίνεται πορεία διαδηλωτών κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στη Νέα Υόρκη στο πάρκο της Ουάσινγκτον Σκουέρ, συγκεντρώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι, για να απευθύνουν έκκληση να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία, εξέλιξη που τους έχει θορυβήσει.

«Το τείχος σου δεν θα εμποδίσει την πορεία μας», «η αγάπη ξεπερνάει το μίσος» έγραφαν τα πλακάτ στην πλατεία, τόπο συγκέντρωσης των μελών κοινωνικών κινημάτων στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1960.

Ορισμένοι έφεραν μεξικανικές σημαίες, άλλοι ομοιώματα της Χίλαρι Κλίντον σε αυτή την ειρηνική συγκέντρωση, στην οποία αρκετοί πήγαν με τα μικρά τους παιδιά.


«Δεν είναι ο δικός μας πρόεδρος!» φώναζε το πλήθος. Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης εκτίμησε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν 1.200.


Πάνω από 200 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια διαδήλωση στην Ουάσινγκτον, κοντά στα σκαλιά του Καπιτωλίου της πολιτείας. Φώναζαν συνθήματα όπως «δεν είναι δικός μου πρόεδρος» ή «όχι στον Τράμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στον φασισμό στις ΗΠΑ».


Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Μαϊάμι και στην Ατλάντα, όπως και στη Βοστόνη.

Στο Πόρτλαντ περισσότεροι από 20,000 διαδηλωτές βγήκαν για ακόμα μια μέρα στους δρόμους.Στο Σικάγο, διάφορες οργανώσεις σχεδιάζουν να διαδηλώσουν σήμερα, όπως και στο Λας Βέγκας, στο Λος Άντζελες και σε άλλες πόλεις.


Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 200 συλλήψεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου