Εμετικό πανό ελλήνων οπαδών για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα (εικόνα)

Τη δικαιολογημένη οργή της Βοσνίας έχει προκαλέσει ένα πανό που σηκώθηκε σε ελληνική εξέδρα κατά την διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία, στο γήπεδο Καραϊσκάκης και στο οποίο αναγράφονταν στα σέρβικα: «Nož, žica, Srebrenica» (σ.σ μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα).
Μετά το γκολ της ομάδας του Μπαζντάρεβιτς στο Καραϊσκάκη, δημοσιογράφος από τη γειτονική χώρα «ανέβασε» μια φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται το πανό δίπλα σε ελληνικές σημαίες.

Ήταν ένα σύνθημα των Σέρβων όταν οι πληγές του πολέμου ήταν ακόμα ανοιχτές, ενώ το φώναξαν στους Βόσνιους και όταν οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν το 2005, για να τους πικάρουν. To πανό ανέβηκε για λίγο και κατέβηκε, ωστόσο τη ζημιά του την έκανε, ενώ πήρε μεγάλη έκταση στη Βοσνία, αλλά και τη Σερβία.


Τα ρεπορτάζ πριν τη σέντρα ήθελαν σέρβους οπαδούς να έχουν κατέβει για να βρεθούν στο πλευρό των Ελλήνων. Πριν τη σέντρα, αποδοκιμάστηκε έντονα και ο εθνικός ύμνος των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν μετά το τέλος του ματς, οι Βόσνιοι θα κάνουν καταγγελία για το πανό.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου