Χαμένοι στην... πραγματικότητα Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ πρωθυπουργικού γραφείου και Νέας Δημοκρατίας, γύρω από την κατάσταση της οικονομίας, μετά την ανακοίνωση βελτίωσης των δεικτών και τους «πανηγυρισμούς» της κυβέρνησης.
«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η κατάσταση με την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δυο χρόνια μετά, είναι πολύ χειρότερη» απάντησε η Νέα Δημοκρατία, στις εγκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου για αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα.

«Οι μόνοι που δεν κατανοούν αυτήν την πραγματικότητα, γιατί δεν θέλουν να την κατανοήσουν, είναι ο πρωθυπουργός και η παρέα του Μαξίμου».


Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία έσπευσε να απαντήσει το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του Α.Ε.Π. του γ’ τριμήνου του 2016. Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ τρίμηνο ήταν καταστροφικό.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δις ευρώ.

Επομένως, τα στοιχεία για αύξηση του Α.Ε.Π. το γ' τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς.

Όσο για το “αποτύπωμα” της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η Κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο».

Το Μαξίμου καλεί τη ΝΔ να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα

Ακολούθως, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε πως «Όσο η οικονομία ανακάμπτει ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, τόσο καταρρέει το σχέδιο της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα στοιχεία της οικονομίας που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα.

«Καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα» συμπληρώνει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου