Απάνθρωπη η κατάσταση για πρόσφυγες στην Πιερία



Απάνθρωπες καταστάσεις έζησαν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό στην Πέτρα Ολύμπου της Πιερίας. Περισσότεροι από 240 άνθρωποι πέρασαν το βράδυ της Τρίτης σε σκηνές καλυμμένες από χιόνι και μέσα σε πολικές θερμοκρασίες.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης για το προσφυγικό, Νίκος Παπαζιώγας, οι περισσότεροι από τους 240 πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν απομείνει στην Πέτρα Ολύμπου Πιερίας (σε σύνολο 1.200 που ήταν αρχικά), θα μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή της Βόλβης. Όσοι δεν καταστεί εφικτό να μεταφερθούν μέχρι το βράδυ θα φιλοξενηθούν στην περιοχή της Κατερίνης μέχρι και εκείνοι να μεταφερθούν τελικά στη Βόλβη.


Όπως ανέφερε, το βράδυ η περιοχή αποκλείστηκε από το χιόνι και χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι και να αρχίσουν να μεταφέρονται. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω του καιρού. Από χθες 240 άνθρωποι βρίσκονται μέσα στα χιόνια. Τους μεταφέραμε στα παρακείμενα κτήρια του παλιού Ψυχιατρείου Πέτρας όπου τοποθετήσαμε θερμάστρες, ενώ το βράδυ η περιοχή αποκλείστηκε από το χιόνι. Το πρωί στείλαμε μηχάνημα για να καθαρίσει το δρόμο και στη συνέχεια έλαβαν άδεια τρία λεωφορεία, ώστε να μεταβούν εκεί για να μεταφέρουν τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου