Νέα επίθεση ακροδεξιών κατά προσφύγων στη Χίο

Νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν ακροδεξιοί στο κέντρο φιλοξενίας της Σούδας στη Χίο. Τρεις από τις σκηνές έπαθαν ζημιές, ενώ περίπου 150 πρόσφυγες βγήκαν από τον καταυλισμό. Στον χώρο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του astraparis.gr, γύρω στις εννέα το βράδυ της Πέμπτης, βόμβες μολότοφ έπεσαν στον καταυλισμό, ανάμεσα στις σκιές προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά έπεσαν και άλλες μολότοφ μέσα στον καταυλισμό και προκάλεσαν ζημιές σε τρεις σκηνές. Περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες βγήκαν από τον καταυλισμό με τις κουβέρτες τους και κατευθύνθηκαν στον χώρο της ιχθυόσκαλας για μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού εκεί στρατοπεδεύουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την Πέμπτη, πίσω από την επίθεση στον καταυλισμό το βράδυ της Τετάρτης, κρύβονται ακροδεξιοί. Σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες, η αστυνομία ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια των παραπάνω γεγονότων, και παρακολουθούσε αμέτοχη, παρεμβαίνοντας μονάχα όταν η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου, παρόλο που από νωρίς ήταν γνωστά τα καλέσματα γνωστών χρυσαυγιτών στο διαδίκτυο για συγκέντρωση στον χώρο των επεισοδίων. Υπενθυμίζεται πως οι αρχές προχώρησαν σε 40 προσαγωγές προσφύγων και τριών αλληλέγγυων, μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας. Από τα επεισόδια σημειώθηκαν καταστροφές σε αυτοκίνητα, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ η ένταση κράτησε μέχρι τις 03:30 τα ξημερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου