Χαλέπι: Στο Μασάκεν Χανάνο ο συριακός στρατός

Κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο της μεγαλύτερης συνοικίας, στον τομέα που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι. Συνολικά, 212 άμαχοι, μεταξύ αυτών 27 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης εναντίον του ανατολικού Χαλεπιού, την 15η Νοεμβρίου.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις "έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τον τομέα Μασάκεν Χανάνο", ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana έγραψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εξουδετέρωσης ναρκών. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντέλ Ραχμάν, «οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 80% του Μασάκεν Χανάνο και σφυροκοπούν το 20% που απομένει».

Απομένουν «λίγες εκατοντάδες μέτρα στις κυβερνητικές δυνάμεις για να κόψουν στα δύο τον τομέα των ανταρτών», απομονώνοντας το βόρειο από το νότιο τμήμα, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων και των βομβαρδισμών στο Μασάκεν Χανάνο, δεκάδες οικογένειες που ζούσαν στις γειτονικές συνοικίες Σαχούρ και Χαϊνταριγέ, εγκατέλειψαν τις εστίες τους με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του ανταρτοκρατούμενου τομέα, προσθέτει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, το Σαχούρ στοχοθετήθηκε επίσης σήμερα από αεροπορικά πλήγματα, όπως και άλλες περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού. Τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν. Συνολικά, 212 άμαχοι, μεταξύ αυτών 27 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης εναντίον του ανατολικού Χαλεπιού, την 15η Νοεμβρίου, επισημαίνει η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου