Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» ο ΔΟΛ

Σε επαναλαμβανόμενες 24 απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν στον ΔΟΛ, με αποτέλεσμα αύριο να μην εκδοθεί εφημερίδα τα ΝΕΑ. Το αίτημα του προσωπικού είναι η άμεση καταβολή ενός 15ημερου του Αυγούστου και του δώρου Χριστουγέννων, με την ιδιοκτησία να τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται να συμβεί.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της ιδιοκτησίας προς τους εργαζομένους στο τέλος του έτους οπότε και λήγει η δόση ύψους 2 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό δάνειο του ΔΟΛ, δεν θα καταστεί δυνατή η εξόφλησή της. Αυτό σημαίνει ότι από 1/1/2017 ο ΔΟΛ θα περάσει στον έλεγχο των τραπεζών


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «tovima.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.


Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.


Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου