Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τουςΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησαν με τον Ρώσο ομόλογό του να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, περιλαμβανομένου και του θέματος της Συρίας, παρά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.
"Μοιραζόμαστε με τον πρόεδρο Πούτιν την ίδια άποψη, σύμφωνα με την οποία η συνεργασία μας με τη Ρωσία σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα για τη Συρία, δεν πρέπει να εμποδιστεί από αυτή την επίθεση", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση οι σχέσεις μας με τη Ρωσία να υποβαθμιστούν", συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος, κατά τα εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη της πρώτης σήραγγας για αυτοκίνητα κάτω από τα στενά του Βοσπόρου.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, έπεσε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας (χθες) από τα πυρά ενός τούρκου αστυνομικού, ο οποίος είπε ότι έκανε αυτή την πράξη για να εκδικηθεί για το Χαλέπι, που ετοιμάζεται να πέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του συριακού καθεστώτος με την υποστήριξη της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου