«Οι κυνηγημένοι της Μεσογείου».

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ανάγλυφα (με 15 videos κείμενα και φωτογραφίες) ολόκληρο το δράμα της προσφυγικής κρίσης στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την έξαρση του 2015 και εστιάζει στο ερώτημα πώς αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κάντε Click στη ΦΩΤΟ


 Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει προσωπικές ιστορίες με υψηλού επιπέδου κινηματογράφηση, συνεντεύξεις ανώτερων αξιωματούχων, να μάθει τις διαδρομές της προσφυγικής κρίσης, να νιώσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος στα νησιά να διασώσει τους ανθρώπους που οι δουλέμποροι εγκατέλειψαν σε βραχονησίδες ή έριξαν στη θάλασσα, αλλά και το δράμα εκείνων που αναγκάσθηκαν να θάψουν γυναίκες και μικρά παιδιά, καθώς και να δει τους τάφους χωρίς όνομα στα κοιμητήρια των ελληνικών νησιών κυρίως στην Μυτιλήνη. Οι χρήστες μπορούν να μάθουν για την «επανεγκατάσταση» και τα hot spots στην ΕΕ και να παρακολουθήσουν ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα από τους φωτογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα προσφυγόπουλα.

Η προσφυγική κρίση είναι ένα θέμα που αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη και τη σύνδεσή τους από ακροδεξιά κόμματα ?ιδιαίτερα της Γερμανίας? με μετανάστες και πρόσφυγες, τις απειλές της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της αλλά και τις συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τους τρόπους προστασίας των συνόρων.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθείστε το ντοκιμαντέρ FullScreen (Συστήνεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου