Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο

Το ιταλικό Λιμενικό Σώμα διέσωσε περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες από φουσκωτά ξύλινα πλεούμενα στη Μεσόγειο την Τετάρτη. Επτά από αυτούς ανασύρθηκαν νεκροί. Περισσότεροι από 4.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το 2016, προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.
Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν από φουσκωτά και ξύλινα πλεούμενα στη Μεσόγειο την Τετάρτη, ενώ ανασύρθηκαν επτά ανθρώπινες σοροί, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα Σκάφη του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ιδιωτικά ρυμουλκά διέσωσαν τους μετανάστες από τέσσερα πλεούμενα, σημείωσε το ιταλικό Λιμενικό.

Δεν δόθηκε κάποιο στοιχείο για τις εθνικότητες των ανθρώπων που διασώθηκαν ή ανασύρθηκαν νεκροί. Οι περισσότεροι από τους 4.700 και πλέον θανάτους στη Μεσόγειο που έχει καταμετρήσει ο Διεθνής Οργανισμός μέχρι στιγμής φέτος έχουν καταγραφεί κυρίως στην θαλάσσια διαδρομή προς την Ιταλία από τη Λιβύη, όπου οι διακινητές εκμεταλλεύονται την συνεχιζόμενη ανομία για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου