Τζιάνι Πιτέλα: Όνειδος η απόφαση της ευρωζώνης για την Ελλάδα

Οι ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών είναι εξοργισμένοι με την απόφαση της Ευρωζώνης να αναστείλει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε :

«Η απόφαση της ευρωζώνης αποτελεί όνειδος. Πίσω από αυτή την απόφαση είναι το κακό χέρι του Σόιμπλε. Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσεις τα δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη σε συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, με το ζήτημα του χρέους».


Vergognosa la decisione di sospendere le misure di riduzione del debito a breve termine concesse alla #Grecia. Noi stiamo con i greci!


«Πολλοί εξέχοντες οικονομολόγοι και το ΔΝΤ αναγνώρισαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ζητούν το τέλος της λιτότητας σε αυτή τη χώρα. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυρώσεις, αλλά επενδύσεις. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να επανεξετάσουν αυτή την επιβλαβή απόφαση για το καλό του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε οποιαδήποτε πολιτική δράση για να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου