Ο Τραμπ ενισχύει τα πυρηνικά των ΗΠΑ μέχρι «να συνέλθει ο πλανήτης»

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε πως πρέπει να ενισχυθεί και να επεκταθεί σημαντικά το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ, μέχρι «ο πλανήτης να έρθει ξανά στα καλά του» σχετικά με τα πυρηνικά προγράμματα και όπλα. Ο Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα πως η Ρωσία πρέπει να επεκτείνει τις «προοπτικές» της σχετικά με τη στρατιωτική χρήση πυρηνικών.

Η τοποθέτηση του Τραμπ, έρχεται μετά τη δήλωση Πούτιν που υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη χρήση πυρηνικών στις στρατιωτικές της «προοπτικές». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αμερικανικό Σύνδεσμο Ελέγχου Οπλων, οι ΗΠΑ διαθέτουν 7.100 πυρηνικά όπλα ενώ η Ρωσία 7.300.

Σύμφωνα με το Associated Press το σχόλιο του Τραμπ το πρωί της Πέμπτης έρχεται μια μέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους προμηθειών με κύριο θέμα τους αμυντικούς προϋπολογισμούς. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Lt Gen Jack Weinstein, αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού για τη στρατηγική αποτροπή και πυρηνική ολοκλήρωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου