Απεργία στον ΔΟΛ



Απεργία στα μέσα του ομίλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, κήρυξαν τα δημοσιογραφικά σωματεία. (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΤΕΡ).
Η 24ωρη απεργία άρχισε χθες στις 19:00, και ολοκληρώνεται στις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, και αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «tovima.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η απεργία κηρύσσεται καθώς «οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α? δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016».

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου