Γενική απεργία πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα «αντεργατικά μέτρα» που όπως καταγγέλλουν προωθούν κυβέρνηση και δανειστές και στην πολιτικής της «τιμωρητικής λιτότητας». ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή», ενώ καταγγέλλει τις «παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και τις επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων».

Δηλώνει επίσης την αντίθεσή της «σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις των Ευρωπαίων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το 4ο κατά σειρά Μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των δανειστών έχουν έναν και μοναδικό στόχο: «ακόμα πιο φτηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη, για την παραπέρα αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, ώστε να έρθουν 'επενδυτές' σε μια χώρα όπου θα υπάρχουν μισθοί πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα».


Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Η μετακίνηση του επιβατικού κοινού της πρωτεύουσας θα διεξάγεται μετ' εμποδίων λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. και από 4.00 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας.

Επίσης, χειρόφρενο τραβούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου