«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Ποιος «χαϊδεύει» περισσότερο τη Χρυσή Αυγή

Διαγκωνισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας προέκυψε μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παρασκευόπουλου και λίγες ώρες μετά την εισβολή χρυσαυγιτών στην εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ για τις μειονότητες. Τα σημεία της «σύμπλευσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με τη Χρυσή Αυγή απαριθμεί η ΝΔ, «περισσεύει το θράσος στο κόμμα του Μπαλτάκου» απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εισβολή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ.

«Η εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η σημερινή εισβολή των νεοναζί σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής τους υπόδικους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση, οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «αποτελεί καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό» και σημειώνει ότι «δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος».

ΝΔ: Αυταπόδεικτη η σύμπλευση της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή 
«Ας μην προσποιείται ενόχληση ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η σύμπλευσή του με την Χρυσή Αυγή, σε κρίσιμα ζητήματα είναι αυταπόδεικτη», απαντά η ΝΔ στο κυβερνών κόμμα και προσθέτει:
«Θυμίζουμε:

1. Τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής, προκειμένου - καταστρατηγώντας το Σύνταγμα - να καταστήσουν αδύνατη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να σύρουν τη χώρα σε εκλογές και περιπέτεια.

2. Τη δήλωση του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση ότι έχουν τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η απλή αναλογική, συμπεριλαμβάνοντας στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.

3. Την επίσκεψη του κ. Καμμένου και βουλευτών της συμπολίτευσης μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής - και μόνον της Χρυσής Αυγής - στο Καστελόριζο.

4. Τη δήλωση των 53 του ΣΥΡΙΖΑ ότι “η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα”.

5. Τη δήλωση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παρασκευόπουλου για “σύγκλιση” με την Χρυσή Αυγή και όχι ρήξη.

Όταν τα έργα μιλούν, τα λόγια περισσεύουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Περίσσεμα θράσους από τη Νέα Δημοκρατία 
«Στο κόμμα των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, και μέχρι πρότινος του κ. Μπαλτάκου, περισσεύει το θράσος», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Οι πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία, ούτε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προέρχεται από παρθενογένεση. Φαίνεται, όμως, ότι στο κόμμα των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, και μέχρι πρότινος του κ. Μπαλτάκου περισσεύει το θράσος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αρμόζει το «κρείττον του λαλείν το σιγάν»».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου