«Τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια» εκτιμά ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οι πολίτες τα βγάζουν πέρα «με περηφάνια και αξιοπρέπεια» Υποστήριξε πως έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα και πρέπει «να το χαρίσουμε απλόχερα αυτές τι μέρες».
Κατά την επίσκεψη του στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, μαζί με τον Ιερώνυμο, ο Α. Τσίπρας δήλωσε ότι «τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια», προσθέτοντας πως και η προσφυγική και η οικονομική κρίση «ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί».

Αναφερόμενος στη στάση που έχει δείξει ο ελληνικός λαός απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, τόνισε ότι αναδείξαμε παναθρώπινες αξίες, που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά, αλλά και του χριστιανισμού. «Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο και την Αρχιεπισκοπή για το φιλανθρωπικό έργο τους, «γι’ αυτή την εξαιρετική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, που πολλά κηρύγματα φόβου και μίσους ακούγονται, αλλά κάποιοι δουλεύουν σιωπηλά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αποδίδει».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου