Το Σαββάτο η ψήφιση του προϋπολογισμού

Τελευταία μέρα συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Βουλής, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 14.00 το μεσημέρι, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών να αρχίζουν μετά τις 15.00. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, από το βήμα της Βουλής, εκτίμησε ότι η υπεραπόδοση των εσόδων του 2016 θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, ενώ επανέλαβε ότι η ύφεση τελείωσε στο β’ τρίμηνο του έτους.

Μέσα στον επόμενο χρόνο, ο στόχος είναι η χώρα να είναι σε θέση να δανείζεται μόνη της από τις αγορές και το 2018 να βγει από την επιτροπεία, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο δεύτερος στόχος είναι η έμφαση στην καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας και γι’ αυτό δίνονται 1,25 δισ. ευρώ για κοινωνικές δαπάνες και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Τέλος, υποστήριξε ότι το 2017 θα υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, αφενός με την μείωση δαπανών στα υπουργεία και αφετέρου με την ευρύτερη χρήση πλαστικού χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου