Π. Μοσκοβισί:«Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε αιώνια λιτότητα»



Τη στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της Ευρωζώνης να αναστείλει μέχρι τον Ιανουάριο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.
"Η εκτίμηση μας για τα μέτρα αυτά είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, επέμεινε ο Μοσκοβισί, παρατηρώντας ότι δεν ήθελε να «αντιτάξει την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και την κοινωνική συνοχή που ο ελληνικός λαός περιμένει».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε αιώνια λιτότητα»


δεν μπορεί να καταδικαστεί σε αιώνια λιτότητα σημειώνει σε άρθρο του στους Financial Times ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Ευρωπαίος επίτροπος χαρακτηρίζει άδικο το blame game κατά της Ελλάδας και απορρίπτει τα επιχειρήματα που εξέφρασε το ΔΝΤ αναφορικά με συντάξεις και αφορολόγητο.


Η αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος ολοκληρώθηκε επιτυχώς και το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ συνεργάζονται με την Ελλάδα για να καταλήξουν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά μέτρα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα -αν όλοι οι εταίροι συμμετέχουν εποικοδομητικά τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Είναι ζωτικής σημασίας η συμφωνία για βιώσιμους δημοσιονομικούς στόχους να επιτευχθεί γρήγορα» για το διάστημα μετά το 2018 τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί. 


Κυβερνητικοί κύκλοι: Η δήλωση Μοσκοβισί αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με όσους ακραίους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην διαπραγμάτευση
"Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα"! Η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου, Πιέρ Μοσκοβισί, αργά σήμερα το απόγευμα, στο γαλλικό πρακτορείο AFP, αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση" αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σημειώνουν ότι "σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός."


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου