Σνόουντεν: Είμαι περήφανος για τις επιλογές μου -VIDEO-

Υπερήφανος για τις επιλογές του δηλώνει ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που το 2013 αποκάλυψε ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολουθήσεων των πολιτών από τις κυβερνήσεις και από τότε ζει εξόριστος στη Μόσχα. «Η ερώτηση που πρέπει να απαντήσει κανείς, δεν είναι αν είμαι καλός ή κακός άνθρωπος. Είναι αν θα προτιμούσε να ζει στο σκοτάδι. Αν θα προτιμούσε να μην ήξερε» τονίζει στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία


Τον Ιούνιο του 2013 ο Σνόουντεν διέρρευσε σε δημοσιογράφους χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NSA) που προκάλεσαν αντιδράσεις παγκοσμίως και οδήγησαν σε θεσμικές αλλαγές για την προστασία της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Στις ΗΠΑ όμως, ο Σνόουντεν διώκεται με βάση τον νόμο περί κατασκοπείας, με τον πρόεδρο Ομπάμα να αρνείται να του δώσει χάρη, παρά τις εκκλήσεις χιλιάδων πολιτών και μεγάλων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία ο Σνόουντεν τονίζει ότι δεν επιστρέφει στις ΗΠΑ, γιατί θεωρεί ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη. Η οργάνωση καλεί τους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμα προς τον Μπαράκ Ομπάκα με αίτημα την απονομή χάρης στον Σνόουντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου