Πιέρ Μοσκοβισί: Ελάχιστα εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση



Πολλά έχουν συμφωνηθεί ελάχιστα εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση, είπε ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μετά το τέλος της συνάντησης του στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Επιθυμούμε μια κατάσταση win-win και για τις δυο πλευρές τόνισε ο κ. Μοσκοβισί επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή πορεία. Πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης είναι εφικτή και θεμιτή το ταχύτερο δυνατόν, είπε επίσης ο κ. Μοσκοβισί 

Αμφότεροι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση τόσο για τη διαδικασία, όσο και την ουσία της δεύτερης αξιολόγησης», συμφώνησαν και οι δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Βρισκόμαστε σε μια θετική συγκυρία, προς την σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως όλες οι πλευρές αναζητούν τη λύση και κανείς δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως όλες οι πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο να βρεθεί συνολική λύση. Σχολίασε, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο γιατί «οι παίκτες» είναι πολλοί, τα θέματα προς συζήτηση αρκετά και επίκεινται εκλογές σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ερωτηθείς αν η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του Ιανουαρίου, ο Ευ. Τσακαλώτος απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, ή αργότερα, αλλά συμφωνήθηκε πώς όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου