Ταύτιση Τραμπ – Μέι για ΝΑΤΟ και εμπορικές σχέσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, εξέφρασαν την ταύτιση απόψεων τους σχετικά με την απόλυτη προσήλωση στο ΝΑΤΟ και τις εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα στα δύο κράτη.
Αναφερόμενη στο ΝΑΤΟ, η πρωθυπουργός είπε ότι και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν την αξία του και διατηρούν τη δέσμευσή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Συγκεκριμένα, η Μέι είπε ότι ο Τραμπ της επιβεβαίωσε πως είναι «100% υπέρ του ΝΑΤΟ».

Η Μέι είπε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξοπλιστεί ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τον κυβερνοπόλεμο και ότι η ίδια θα προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Συμμαχίας. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «παρωχημένο» θεσμό.

Εμπορικές σχέσεις και «μέτωπο» κατά τζιχαντιστών
Ο Τραμπ και η Μέι τόνισαν πως οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη είναι κάτι που τους απασχολεί ιδιαίτερα και στο μέλλον θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήθηκε επίσης η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και είπε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στον κυβερνοχώρο.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις μεταξύ της ίδιας και του προέδρου Τραμπ, η Μέι είπε ότι «θα υπάρξουν φορές που θα διαφωνεί» μαζί του, όμως η ειδική σχέση των δύο χωρών σημαίνει ότι η συζήτηση είναι ανοιχτή και ειλικρινής. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οι δύο χώρες συμφωνούν και ότι «ακούει τον πρόεδρο και ο πρόεδρος ακούει εμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου