Αυστρία: Απαγόρευση σε μπούρκα και νικάμπ

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Αυστρίας προχωρά στην απαγόρευση όλων των υφασμάτων, που χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνες προκειμένου να καλύπτουν το πρόσωπο τους, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ανάχωμα στην διαρκή άνοδο των ακροδεξιών του Κόμματος των Ελευθέρων.
Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2018, αλλά η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης μεγάλη και σε συνδυασμό με την προσφυγική κρίση έχουν δημιουργήσει πολλαπλούς τριγμούς.

«Από την άλλη πλευρά αποδεχθήκαμε την απαγόρευση της μπούρκας. Αυτή είναι μία συμφωνία, που δεν ήταν καθόλου εύκολη για εμάς. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Αλλά είναι αναγκαίες για να έναν κυβερνητικό συνασπισμό, ώστε να βρει κοινό τόπο δράσης», τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης Κρίστιαν Κερν, Καγκελάριος της Αυστρίας.

Στον λογαριασμό του στο Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφέρει ότι είχε παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά τότε οι Σοσιαλδημοκράτες τον είχαν μπλοκάρει.

«Τα σύμβολα της αντικοινωνικότητας, όπως η πλήρης κάλυψη του προσώπου με μπούρκα ή νικάμπ ή ενέργειες όπως η διανομή του κορανίου από σαλαφιστές απαγορεύονται», τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

Παράλληλα όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί δεν θα μπορούν πλέον να φέρουν σε εμφανή σημεία τα σύμβολα της πίστης τους, ενώ στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν και μία σειρά από περιοριστικά μέτρα για όλους τους Ανατολικοευρωπαίους, που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην αυστριακή αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου