Το Brexit και ο Τραμπ, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι της παγκόσμιας οικονομίαςΤο δημοψήφισμα της Βρετανίας για την αποχώρση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) και η νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν τους σημαντικότερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης στη Γερμανία φέτος.
"Οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία ασφαλώς παραμένουν σημαντικοί", είπε στην μηνιαία έκθεσή του το υπουργείο, αναφέροντας το Brexit, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, εξελίξεις στη νομισματική πολιτική και τις τιμές των πρώτων υλών ως πηγές ανησυχίας.

Οι κατασκευές, η κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες τελευταία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αντικαθιστώντας τις εξαγωγές.

Στα οικονομικά έτη 2016 και 2017, η κυβέρνηση έθεσε κατά μέρος 28,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση για να φιλοξενήσει και να απορροφήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ατόμων αιτούντων άσυλο που εισήλθαν στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, εξήγησε το υπουργείο.
'Ενα επιπλέον 14,3 δις ευρώ προορίζεται για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης, και περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη έργων σε δύσκολα σημεία του πλανήτη όπως το Αφγανιστάν, καθώς και βοήθεια για τους πρόσφυγες στη Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου