Η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δεχθεί μείωση στο αφορολόγητο «αλλά όχι κάτω από τις 6.000 ευρώ». Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, αν και όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας δεν συζητά αυτό το ενδεχόμενο.
Μετά τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς, κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε πως «δεν περνάει μείωση στο αφορολόγητο κάτω των 6.000 ευρώ». Υπενθυμίζεται ότι το αφορολόγητο όριο σήμερα είναι στα 8.636 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 9.545 ευρώ αν πρόκειται για οικογένεια με παιδιά.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει στην απαίτηση των Θεσμών για ομαδικές απολύσεις, αν και υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συζητά αυτό το ενδεχόμενο.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους επικεφαλής των θεσμών, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, σημειώνουν ότι στη σημερινή συνάντηση υπήρξε προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου ανάμεσα στους θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση, και προσθέτουν ότι έγινε πρόοδος, ωστόσο όσο παραμένουν παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης για τη β΄αξιολόγηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου