«Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ» ξεκαθαρίζουν οι Γερμανοί

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανικών κομμάτων και στενός συνεργάτης της Α. Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι προς διαπραγμάτευση, «αδειάζοντας» τον επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ και αντιπροέδρου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU, που εκτίμησε πως το Βερολίνο εξετάζει την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε δηλώσεις του στο περιοδικό "focus", ο Φόλκερ Κάουντερ προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση να μην έχει αυταπάτες και ξεκαθαρίζει ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλιώς «δεν μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση στον Βέμπερ που υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός αλλάζει στάση αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας, λόγω των απαιτήσεων του ΔΝΤ. «Στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αυξάνεται εμφανώς η διάθεση για μια σημαντική αλλαγή πορείας αναφορικά με την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας. Από τη στιγμή που το ΔΝΤ εμμένει στο ενδεχόμενο κουρέματος, τότε θα πρέπει να το αφήσουμε να αποχωρήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βέμπερ στην Suddeutsche Zeitung.

Ο Κάουντερ κάλεσε την Ελλάδα να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές και υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα το πολύ το ήμισυ των υποσχέσεών της. Όπως ξεκαθάρισε, δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα αφού σε διαφορετική περίπτωση «δεν μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου