Λεπέν: Καιρός να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Με τον αέρα του προπορευόμενου στις δημοσκοπήσεις, η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις δικαστικές διαμάχες με την Ευρωπαϊκή Ένωση ανεβάζοντας τους τόνους σε κάθε ευκαιρία. «Είναι καιρός να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε την Πέμπτη σε παρουσίαση της εξωτερικής της πολιτικής.
«Και στην Ευρώπη επίσης, είναι καιρός να τελειώνουμε με μια ΕΕ με την πρόκληση της συγχώνευσης που καταστρέφει την Ευρώπη των εθνών», δήλωσε σε συνέντευξή της, απευθυνόμενη σε πολλούς δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους 42 χωρών. Μεταξύ αυτών ήταν οι πρεσβευτές της Ταϊβάν, της Καμπότζης, της Κούβας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αλβανίας και του Βιετνάμ, καθώς και διπλωμάτες από την Κίνα και τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε το κόμμα της.

«Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτό το γραφειοκρατικό τέρας», συνέχισε η Λεπέν, η οποία έχει χαρακτηρίσει «ολοκληρωτική» την ΕΕ.

«Η Ένωση μειώνει τη Γαλλία, την χωρίζει από τον κόσμο (...) Χαίρομαι για την αναγέννηση των ευρωπαϊκών λαών κατά της Ένωσης και υπέρ της Ευρώπης» ως ηπείρου, είπε, αναφερόμενη κυρίως στη Βρετανία που αποφάσισε την αποχώρησή της από την ΕΕ το περασμένο καλοκαίρι.

«Θα οικοδομήσουμε μια άλλη Ευρώπη», υποσχέθηκε επίσης η Λεπέν. Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου η ηγέτιδα της ακροδεξιάς είπε ότι «θέλει να βλέπει τον κόσμο και τη Γαλλία έτσι όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε να είναι» ενώ χαιρέτισε «τον ρεαλισμό και τη βούληση για αλλαγή» του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας για τη Ρωσία, είπε ότι είναι «αποφασιστικός παράγοντας για την ισορροπία δυνάμεων που μπορεί να περιορίσει την παγκοσμιοποίηση».

Επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή της να προστατεύσει πάνω απ' όλα τα «εθνικά συμφέροντα», κατήγγειλε την πρωτοκαθεδρία των διεθνών οργανισμών, τις «απειλές» των μεγάλων μεταναστευτικών ροών, τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και τη συνθήκη ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου