Ο χρυσαυγίτης Παππάς κάνει λόγο για «δικαίωμα στη σβάστικα»

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Χρήστος Παππάς, προσπάθησε να «μαζέψει» τις εντυπώσεις από το βίντεο που παρουσιάζει τον «πυρήνα» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης σε ναζιστική συναυλία, μιλώντας «για κάποιους κουρεμένους νεαρούς που παρουσιάζονται σε εκδήλωση που υπάρχει σημαία με σβάστικα».
Μιλώντας στο θεσσαλικό κανάλι TRT, ο χρυσαυγίτης Παππάς έκανε λόγο για κάποιους κουρεμένους νεαρούς, όταν στο βίντεο της «Εφημερίδας των Συντακτών» εμφανίζεται ο πυρήνας της ναζιστικής οργάνωσης «Ανσε κάποια εκδήλωση συγκροτήματος υπήρχε σημαία με τη σβάστικα, για μένα δεν λέει τίποτα το 2017, όταν έρχεται το τέταρτο μνημονίο. Τι θέλετε δηλαδή να πω για κάποιους νεαρούς κουρεμένους που ακούγανε heavy metal και είναι σε γερμανικό συγκρότημα;»

Το βίντεο με «κάποιους κουρεμένους νεαρούς»


Ο Παππάς υποστήριξε ότι ο χαιρετισμός των ναζί δεν έχει υιοθετηθεί επίσημα από το κόμμα του ότι Υπάρχει το σενάριο που προωθείται ειδικά από παρακρατικές υπηρεσίες από το 2012. Λέγεται ότι υπάρχει κόντρα Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη και αυτόν δεν ισχύει. Ο Κασιδιάρης είπε ότι δεν έχει υιοθετηθεί αυτός ο χαιρετισμός στη Χρυσή Αυγή, αν και συναντάται στην αρχαία Σπάρτη και στην περίοδο (σ.σ. διακτατορία) του Μεταξά. Έτσι χαιρετούσαν οι φασίστες της Ιταλίας και οι ναζί της Γερμανίας»



Τέλος, αναφέρεται σε «παιδικό ενθουσιασμό» και υποστηρίζει πως οι φωτογραφίες του που κυκλοφορούν με ναζιστικά σύμβολα είναι από την ηλικία των 16 ετών. «Ο εθνικισμός αυτός του μεσοπολέμου δεν εκφράζει τον εθνικισμό της Χρυσής Αυγής του σήμερα. Αποτρέπουμε αυτόν τον χαιρετισμό. Υπάρχουν νεαροί που χαιρετούν έτσι και τους καταλαβαίνω. Γιατί και εγώ από νεαρός ξεκίνησα, από τα 16 μου και από εκεί είναι αυτές οι φωτογραφίες που υπάρχουν με εμένα. Δεν μπορούν να μας δικάσουν για αυτές τις φωτογραφίες. Το έκαναν από παιδικό ενθουσιασμό και χαιρετάνε όπως χαιρετούσαν οι παππούδες μας στην ΕΟΝ*

Φωτογραφία του... 16χρονου Παππά με τον Μιχαλολιάκο 



Βίντεο με τον... 16χρονο Παππά να κάνει ναζιστική κατήχηση 


*Η ΕΟΝ ήταν η νεολαία του Μεταξά, τα μέλη της οποίας χαιρετούσαν στρατιωτικά με την παλάμη ανοικτή και το χέρι προτεταμένο όπως και στο φασιστικό χαιρετισμό. Όπως αναφερόταν, «ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς αρχαίου ελληνικού χαιρετισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου