Δ. Παπαδημούλης: Κανείς δεν μπορεί να εξαιρεί την Ελλάδα από την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνωνΤη στήριξη της ευρωομάδας της Αριστεράς προς τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ελλάδα.
Αφού παρουσίασε τις θετικές προβλέψεις της Κομισιόν σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάπτυξη, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και δικαιούται να ζητά να μην τορπιλίζει κανείς την προσπάθειά του να βγει από την κρίση

«Κανείς δεν μπορεί να εξαιρεί την Ελλάδα και τους Έλληνες από την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων, μεταξύ των οποίων είναι και η επάνοδος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που σήμερα δεν ισχύουν στην Ελλάδα, επειδή της επιβλήθηκε μέσω του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου η κατάργησή τους. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς έχει στηρίξει τον ελληνικό λαό σε αυτή της την προσπάθεια, ζητώντας να μπει ένα τέλος σε αυτή τη μονομερή λιτότητα που είναι αδιέξοδη, ζητώντας να υπάρξει μια ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους χωρίς επιβάρυνση κανενός Ευρωπαίου φορολογούμενου ούτε με ένα ευρώ» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης:
«Ποιο είναι το ζητούμενο των πιστωτών; Θέλουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να βοηθήσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση και να περάσει στην ανάπτυξη; Ή θέλουν να προκαλέσουν αστάθεια και οπισθοδρόμηση για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, η μόνη αριστερή κυβέρνηση στην ευρωζώνη;» αναρωτήθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, τονίζοντας ότι «ο κ. Σόιμπλε πρέπει να σταματήσει να παίζει με τα σπίρτα σε μια αποθήκη καυσίμων» και «η κ. Μέρκελ που λέει ότι θέλει την Ευρωζώνη ενιαία και που θέλει τη στήριξη της Ελλάδας και των Ελλήνων, οφείλει να ζητήσει να τα κάνει πράξη και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου