Η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα-VIDEO-

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κοινό ανακοινωθέν με τα βασικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup. Στο ανακοινωθέν, τονίζεται πως η τεχνική συμφωνία είναι απαραίτητη για την επιτυχία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ενημέρωσαν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επικεντρωμένοι στα μέτρα που θα ληφθούν μετά τη λήξη του, σε δημοσιονομικό και εργασιακό τομέα.

Το Eurogroup καλωσορίζει το κοινό πεδίο κατανόησης που επετεύχθη μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, που επιτρέπει την αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών εκ νέου στην Αθήνα για τη συνέχιση των εργασιών, με στόχο την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στα πεδία των μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως σημειώνεται, η τεχνική συμφωνία είναι απαραίτητος όρος για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και την περαιτέρω λήψη οικονομικής στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου