«Εκτός συζήτησης το Grexit» σύμφωνα με τον Βίζερ

Ο επικεφαλής του Euro Working Group (EWG) Τόμας Βίζερ, τονίζει πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ένα σενάριο που δεν εξετάζεται από τους δανειστές. Εκτιμά ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα της έχουν υποδείξει οι δανειστές.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EurActiv, ο Βίζερ αποκλείει το σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και εκτιμά ότι ντο ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Υπάρχουν πολλές ενδείξεις από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι είναι ακόμα αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλουμε τώρα».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας ο επικεφαλής του EWG, υπογραμμίζει πως η ανάπτυξη της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας. «Η πραγματική πίεση χρόνου υπαγορεύεται από το τι ζημιά περαιτέρω καθυστέρηση θα κάνει στην ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση όλα διακυβεύονται».

Όπως ξεκαθαρίζει, η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των δανειστών και να υπακούσει στα όσα έχουν συμφωνηθεί. Απέφυγε να απαντήσει σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Θα είναι περισσότερο μια περίπτωση συζήτησης για τις λεπτομέρειες του τι έχει ήδη συμφωνηθεί. Η κύρια διαφορά μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και του ΔΝΤ είναι στις εκτιμήσεις τους για τα μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά πακέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου