Spiegel: Το ΔΝΤ μπαίνει με 5 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα

Με ποσό έως πέντε δισ. ευρώ, αναμένεται να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού -στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο-, το ΔΝΤ συμμερίζεται πλέον την άποψη των Ευρωπαίων δανειστών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν μέχρι σήμερα αβέβαιη» σημειώνει το περιοδικό, ενώ προσθέτει πως οι δανειστές ελπίζουν οι επικείμενες εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία να δώσουν ώθηση για την ταχύτερη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιπλέξουν την κατάσταση.

Λαγκάρντ και Μέρκελ συμφώνησαν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

H Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, την Τετάρτη, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θα εξετάσουν από κοινού, τα τρέχοντα ζητήματα, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της συνόδου των G20» ανέφερε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, Μέρκελ και Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής τους συνομιλίας, συμφώνησαν στην παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και στη μετάθεση των αποφάσεων για το δημόσιο χρέος, το 2018.

Η επικεφαλής του Ταμείου, σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, δέχθηκε να υπαναχωρήσει από την αξίωση περί άμεσης διευθέτησης της βιωσιμότητας του χρέους, προκειμένου να παράσχει «χείρα βοηθείας» στην Καγκελάριο, εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου