Για επανάληψη «του δράματος του 2015» κάνει λόγο το Bloomberg

Το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να χάσει ακόμα μια προθεσμία για το «ξεκλείδωμα» των δόσεων προς το ελληνικό πρόγραμμα, εξέλιξη που είναι πολύ πιθανό να επαναφέρει το «δράμα του 2015» και να επαναφέρει το σενάριο οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Επισημαίνεται πως δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία εντός του Απριλίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι σε δεινή θέση, καθώς χάνει μια ακόμα προθεσμία για το «ξεκλείδωμα» των δόσεων όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Όπως εκτιμάται, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ πιθανό να φέρει επανάληψη «του δράματος του 2015» και τη χώρα ξανά στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης.

Γίνεται λόγος για το σημερινό Eurogroup που δεν θα βγάλει αποφάσεις, καθώς οι δανειστές θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει ως προς την πιστή τήρηση των υποδείξεων τους. Παρά την αισιοδοξία του Ευκλείδη Τσακαλώτου για συμφωνία στις 7 Απριλίου, το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης που εκτιμά ότι είναι δύσκολο να βρεθεί λύση εντός Απριλίου.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως οι δύο πλευρές είναι ακόμα μακριά στα θέματα που έχουν να κάνουν με την αγορά ενέργειας, την ίδια στιγμή που οι δανειστές ζητούν νέες περικοπές στις συντάξεις και η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο, ενώ πιέσεις υπάρχουν και για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου