Τόσκας: Σύντομα θα συλληφθούν οι «Πυρήνες» - Πιθανόν συνεργάζονται με ποινικούς

«Πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα στην έρευνα για τους “Πυρήνες”. Υπάρχουν υπολείμματα των “Πυρήνων της Φωτιάς” που πιθανόν συνεργάζονται με ποινικούς». Σε αυτές τις αναφορές για την πρόoδο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, σχετικά με την αποστολή των δεμάτων - βομβών προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη του, στο κανάλι της Βουλής.
Σε τρία σημεία της συνέντευξης του ο Ν. Τόσκας μίλησε για «σύντομη εξιχνίαση» της υπόθεσης με τα δέματα βόμβες και για «γρήγορη παραπομπή στην Δικαιοσύνη των εμπλεκομένων».

Στην ίδια συνέντευξη του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι ενώ την περίοδο 2010 - 2014 το 70% της εγκληματικότητας αφορούσε την επονομαζόμενη βαριά εγκληματική δραστηριότητα (ληστείες τραπεζών, σούπερ μάρκετ κλπ) την τελευταία διετία το 70% αφορά την μικρή εγκληματικότητα με τις κλοπές, τις διαρρήξεις, τις ληστείες κλπ. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μίλησε στην συνέντευξη του για «δεύτερη φάση» αφαίρεσης αστυνομικών φρουρών από πολιτικούς, δικαστικούς κι άλλα πρόσωπα, ύστερα από τους 380 που είχαν μετακινηθεί προ μερικών μηνών.

Ωστόσο, ο Νίκος Τόσκας μίλησε για πιέσεις που δέχεται ακόμη κι «από γραμματείς δικαστηρίων που ζητούν μέτρα φρούρησης αλλά και παλιούς πολιτικούς που ενώ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο θέλουν να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό φρουρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου