Παπαντωνίου: «Άθλιο πυροτέχνημα» η Εξεταστική για τα εξοπλιστικά

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, υποστηρίζει ότι η πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο υπουργίας του, είναι «άθλιο πυροτέχνημα που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες».
Με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ως προς τις εξοπλιστικές δαπάνες κατά την περίοδο που ασκούσε χρέη υπουργού, ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε πως «επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του Υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη -ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεών μου. Εξάλλου, όλες οι συμβάσεις υλοποιήθηκαν, χωρίς τροποποίηση, από τις επόμενες κυβερνήσεις».

Υπογραμμίζει ότι με «κυβερνητική πλειοψηφία» επιχειρείται «επικοινωνιακή κάλυψη του αδιέξοδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και τη συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές», και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης», αλλά και δική του, καθώς και όλων όσοι υπηρετήσαμε τη χώρα προωθώντας αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον από θέσεις ευθύνης».

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση επαναφέρει το θέμα των εξοπλιστικών στο προσκήνιο για να κρύψουν τις αποτυχίες του. «Κάποιοι θέλουν να ξεχαστούν οι δικές τους αποτυχίες. Την αλήθεια φοβούνται όσοι τη διαστρεβλώνουν και όχι όσοι εκτελούν το καθήκον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου