Σήμερα η απόφαση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Συζητείται την Τρίτη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Η πρόταση κατατέθηκε μετά από τις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, σχετικά με την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η επιτροπή θα καλεστεί να ερευνήσει τα εξοπλιστικά που υπέγραψε κατά τη θητεία του το 2001-2004.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που αφορά την συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου, η πρόταση θα τεθεί σε μυστική ψηφοφορία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής.

Πόλεμος «κατασυκοφάντησης»

Ενόψει της συζήτησης ο Γιάννος Παπαντωνίου απέστειλε υπόμνημα, παίρνοντας θέση «μάχης», υποστηρίζοντας πως δέχεται πόλεμο «κατασυκοφάντησης» επειδή επί υπουργίας του η χώρα εντάχθηκε «στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης» και το κοινό νόμισμα.

Με ένα τετρασέλιδο υπόμνημα που απέστειλε στη Βουλή και ζητά να τεθεί υπόψη των βουλευτών, ο Γ. Παπαντωνίου υποστηρίζει πως από τις έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή «δεν προκύπτει ούτε μία ένδειξη» για συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις. Ο ίδιος υποστηρίζει πως επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, «χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη –ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεων μου. Δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο».

«Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη- ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεων μου. Δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννος Παπαντωνίου και προσθέτει ότι «η πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιχειρεί να ανατρέψει την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει, αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου